Foglie D'Ulivo

Foglie D'Ulivo

3 - 4 personen
20 min
0 min
Pasta in de vorm van olijvenblaadjes met een heerlijk romige olijvensaus. Deze Siciliaanse pasta gaat bijzonder goed samen met een eenvoudige en toegankelijke saus van gemengde olijven en zongedroogde tomaten. In 20 minuten een smaakvolle traditioneel Italiaanse maaltijd op tafel! De olijfboom staat symbool voor het Italiaanse landschap, niet gek dus dat de vorm van het olijfblad ook als inspiratiebron werd gebruikt voor pasta. De kleur van de pasta komt door de toevoeging van spinazie aan het deeg. Buon Appetito!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 250 gram Pasta Foglie D’ulivo
  • 1/2 potje Pomodoro Della Mamma
  • 1 potje Kalamata olijven
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 200 mililiter room

Methode

  1. Bewaar een paar olijven voor de garnering en hak de rest fijn. Doe ze samen met de room in een pan en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de Foglie d’Ulivo in 15-18 minuten beetgaar en giet af.
  2. Meng alle ingrediënten in een grote schaal met elkaar en serveer met wat extra olijven en Pomodoro della Mamma. Bestrooi naar smaak met Parmezaanse kaas.