Crêpes Suzette met vijgenazijn

Crêpes Suzette met vijgenazijn

3 - 4 personen
5 min
25 min
Zeg nooit zomaar pannenkoek tegen een crêpe Suzette. Traditioneel gaat het om een flensje dat geserveerd wordt in een gekarameliseerde saus van boter, suiker en sinaasappel. Maar omdat Kerst een feestelijke gelegenheid is, draagt Suzette ditmaal een nieuw – maar o zo lekker – jasje van vijgen en sinaasappel. Een must-try!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 200 g Farina per Pizza
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Zeezout
  • Bak & Braad olijfolie
  • 100 g suiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 50 ml Vijgenazijn
  • 1 vanille stok
  • 200 g mascarpone
  • 1/2 potje Dried Fig and Orange Spread

Methode

  1. Meng de Farina per Pizza samen met de melk, eieren en een snufje zeezout tot een glad beslag. Verwarm een klein beetje van de Bak & Braad olijfolie in een koekenpan en bak daar zo dun mogelijke crêpes in.
  2. Verwarm de suiker samen met een scheut water en breng dat aan de kook, blijf koken tot de suikerstroop begint te kleuren. Voeg nu voorzichtig de sinaasappelsap en de Vijgenazijn toe. Halveer het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze toe aan de saus en laat voorzichtig nog 1 minuut zachtjes inkoken.
  3. Besmeer de crêpes met de Dried Fig and Orange Spread en vouw ze twee keer dubbel. Vul de vier borden met de saus en verdeel de crêpes hierover. Garneer tot slot met een beetje mascarpone.