Couscoussalade met fruitspiesjes

Couscoussalade met fruitspiesjes

3 - 4 personen
30 min
30 min
Een kleurrijke en frisse verrassing, deze couscoussalade met fruitspiesjes. Dit gerecht is perfect als lunch, lichte avondmaaltijd of als bijgerecht bij een zomerse barbecue! Wie ga jij verrassen met deze tropische lekkernij?

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 1/4 bosje munt
  • Raspberry Dressing
  • 1 stukje bevroren gember
  • Mango & Chili Sauce
  • 6 stengels Sereh/Citroengras
  • 1/2 tl Extra vierge olijfolie met chili
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1 tl Ras el hanout
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 watermeloen
  • 1 ananas
  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • Arbequina Extra vierge olijfolie

Methode

  1. Snijd de ananas en watermeloen in blokjes. Rasp de sinaasappelschil en de bevroren (geschilde) gember. Meng de blokjes watermeloen met Extra vierge olijfolie met chili, de geraspte sinaasappelschil en gember. Bestrijk de ananas met Mango & Chili Sauce
  2. Snijd de bieslook en munt. Doe de couscous in een grote kom. Kook 400 ml water en breng op smaak met zout en ras el hanout. Giet het kokende water over de couscous en voeg de munt, bieslook en pijnboompitten toe. Dek af met een stukje huishoudfolie. Na ongeveer 5 minuten is de couscous gaar. Doe er dan meteen een scheut Arbequina extra vierge olijfolie doorheen en schep het geheel goed door.
  3. Vlies nu de sinaasappel en de grapefruit uit, zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Wacht tot de couscous is afgekoeld. Meng daarna de sinaasappel, grapefruit en blauwe bessen samen met een flinke scheut Raspberry Dressing door de couscoussalade.
  4. Pak nu de blokjes meloen en ananas erbij. Leg drie blokjes achter elkaar en prik er eerst een keer doorheen met een satéprikker. Dit zorgt ervoor dat het fruit niet breekt als je het citroengras erdoorheen steekt. Gril de spiesen op de barbecue en serveer samen met de couscoussalade.