Citroen pistachecake

Citroen pistachecake

8 - 10 personen
1 uur en 10 minuten
Deze feestelijke pistache-citroencake mag absoluut niet op de paastafel ontbreken! De cake is luchtig, zacht en supermakkelijk om te maken. Je bakt hem met onze Pistachio spread en Olio di olivia limonia. Happy Easter!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 200gr bloem
  • 8gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 150gr yoghurt
  • 75gr suiker
  • 100gr pistachio spread
  • 3 eieren
  • 120ml olio di oliva limoni
  • 50gr pistachenoten
  • 150gr poedersuiker

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met extra vierge olijfolie en bestuif licht met bloem. Meng in een kleine kom de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder met een vork door elkaar. Rasp de gele schil van de citroen en knijp vervolgens de citroen uit. Bewaar het citroensap in een bakje.
  2. Meng in een tweede kom de eieren, yoghurt, Olio di Oliva Limoni, Pistachio Spread en de citroenschil met een garde. Voeg de ingrediënten uit de eerste kom bij de tweede kom en meng nog een keer goed.
  3. Giet het beslag in het cakeblik en zet 50 minuten in de oven. Laat 5 minuten op het rooster staan en stort vervolgens de cake op een mooi bord.
  4. Roer voor het glazuur het citroensap en de poedersuiker in een kom door elkaar tot een glad mengsel. Bestrijk de cake met het glazuur. Hak de pistachenootjes fijn en strooi over de cake.