Chiliburger met geroosterde zoete aardappel

Chiliburger met geroosterde zoete aardappel

3 - 4 personen
45 min
15 min
Met één hap uit deze burger waan je je meteen in Texas, en daar hoef je niet eens je eigen tuin voor uit. Rundergehakt, Texan steak rub, bacon, Whiskey BBQ sauce,…een combinatie van ingrediënten waarvan elke meatlover spontaan week in de knieën wordt. Wedden?

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 gr. Rundergehakt
  • 2 el. Texan Steak Rub
  • 8 plakken bacon
  • 8 Cherrytomaatjes
  • 1 Klein rode ui
  • 1 Avocado
  • Peperoncino Italiano Grinder
  • Zeezout
  • 4 Zoete Aardappels
  • 1 el. Bak & Braad Olijfolie
  • 1 el. Dipper Rosmarino
  • 4 plakken Cheddarkaas
  • 8 blaadjes bladsla
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 4 el. Patatas Bravas Dip
  • Hamburgerpers
  • Barbecue
  • Bakpapier
  • Prikkers

Methode

  1. Meng het rundergehakt met de Texan Steak Rub. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C. Pers vier hamburgers met de hamburgerpers en leg ze in de koelkast. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal en bak de bacon bruin en knapperig in de oven. Snij de cherrytomaatjes in kleine stukjes en snipper een rode ui. Meng beide met een geprakte avocado en breng op smaak met de Peperoncino grinder en zeezout. Schil de zoete aardappels en snij hier frietjes van. Meng de frietjes met Bak & Braad Olijfolie en Rosmarino dipperkruiden. Verhoog de temperatuur van de oven tot 180 °C, leg de frietjes in een braadschaal en bak ze 15 minuten in de oven.
  2. Verwarm een barbecue tot 200 °C. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en gril ze kort op de barbecue. Leg nu de hamburgers op de grill en bak ze 3 minuten aan weerszijden. Leg vervolgens een plak Cheddarkaas op de hamburgers en leg de hamburgers terug op de barbecue tot de kaas is gesmolten. Leg een blaadje sla op de onderkant van de broodjes en leg hier de hamburgers op. Schep een flinke lepel van het avocado-tomatenmengsel op de hamburger en leg hier de krokante bacon op. Leg nu de bovenkant van het broodje erop* en steek er een prikker door om alles op zijn plaats te houden. Serveer de hamburger met de gebakken frietjes en Patatas Bravas Dip.
  3. *Voor de echte lekkerbekken: besmeer de bovenkant van het broodje met een mengsel van 4 el. Mayonnaise with Olive Oil en 1 el. Mango-azijn.