Bistecca Alla Fiorentina

Bistecca Alla Fiorentina

3 - 4 personen
5 min
10 - 16 min
De T-Bone steak is de crème de la crème van de steaks. Wrijf het vlees aan beide kanten goed in met Siciliaanse dipperkruiden en een beetje zeezout. Knapperig en gekruid van buiten, rood vanbinnen. Precies wat je wil.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400-500 G 2 T-Bone Steaks
  • 50 ML Puglia Extra Vierge Olijfolie
  • 3 Eetlepels Dipper Sicilia
  • Zeezout
  • Zwarte Peper

Methode

  1. Laat de T-bone-steaks op kamertemperatuur komen en verwarm de barbecue voor. Bestrooi de steaks dubbelzijdig met Dipper Sicilia en zeezout en leg ze op de barbecue.
  2. Gril de steaks in circa 10 tot 16 minuten gaar (afhankelijk van hoe rood je je steak het liefst eet), draai ze halverwege om.
  3. Laat het vlees minimaal 5 minuten afkoelen en snij het daarna in dunne plakken.
  4. Besprenkel de plakjes rijkelijk met Puglia Extra Vierge Olijfolie en bestrooi ze met zwarte peper naar smaak.