Beer Chicken

Beer Chicken

3 - 4 personen
15 min
40-70 min
Vind je ook dat bier en BBQ hand in hand gaan? Dan is dit recept perfect voor jou! De Chicken Sitter maakt je kip heerlijk krokant aan de buitenkant, terwijl de binnenkant gestoomd wordt met je favoriete drankje. Resultaat: een sappig stukje kip met de smaak van bier, afgewerkt met een vleugje…Beer Sauce!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 blikje bier naar keuze
  • 1 el Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie
  • Chicken Curry Rub of Sweet & Smoky Rub
  • 1 hele kip
  • Beer Sauce
  • Chicken Sitter

Methode

  1. Reguleer de temperatuur van de BBQ op ongeveer 180°c en zorg dat de kip op kamertemperatuur is.
  2. Meng je favoriete rub, de Chicken Curry Rub of Sweet & Smoky Rub met de Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie voor een natte marinade en masseer de kip hiermee in. Probeer de marinade ook onder de huid te wrijven.
  3. Vul de Chicken Sitter met de inhoud van het blikje bier en plaats de kip erop. Zorg dat hij goed vast zit.
  4. Plaats de kip op de BBQ en sluit die vervolgens voor ongeveer 45-70 minuten (afhankelijk van de grootte van de kip) totdat de kerntemperatuur minimaal 75°C is (meet dit met een vleesthermometer).
  5. Bedruip de kip tussendoor af en toe met het vocht dat vrijkomt in de lekbak. Laat de kip nog 10-15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer samen met de Beer Sauce en genieten maar!
  6. Tip: Serveer de kip samen met gegrilde groenten.