BBQ Maiskolven

BBQ Maiskolven

3 - 4 personen
15 min
10 min
Maiskolven zijn een klassieker op de BBQ. En toch is dit recept verfrissend te noemen. Dat mag je best letterlijk nemen, want onze Lemon & Herb Rub geeft een heerlijk frisse – en toch kruidige – smaak aan de maïskolven. Bovendien hoef je je dankzij onze handige maisprikkers geen zorgen te maken over vuile handen.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 4 Maiskolven
  • 1 el. Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie
  • 6-8 el. Lemon & Herb Rub
  • Roomboter
  • Zout
  • 8 Maisprikkers

Methode

  1. Verwarm de BBQ op een middelhoge temperatuur en maak het gezellig.
  2. Snijd het uiteinde van de maiskolven eraf en verwijder de bladeren en alle draden. Kook de kolven ongeveer 10 minuten voor in ruim water met zout.
  3. Meng de Lemon & Herb rub met de Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie en smeer hier vervolgens de maiskolven mee in. Laat even intrekken.
  4. Rooster de maiskolven ongeveer 10 minuten rondom gaar op de BBQ. Steek een maisprikker in beide uiteinden van de kolf. Zo kan je hem gemakkelijk opeten zonder daarbij je handen vuil te maken.
  5. Serveer met een klontje roomboter en smullen maar!