Aardappelkroketjes met pastinaak

Aardappelkroketjes met pastinaak

4 - 5 personen
1 uur en 30 min
5 min
Maak jij wel eens aardappelkroketjes? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen! Dankzij de Potato & Fries Mix verrassend lekker én nog lekkerder wanneer je ze dipt in de Dill Lemon Mustard. Een perfecte side dish voor bij heel veel gerechten!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 gr licht kruimige aardappel
  • 400 gr pastinaak
  • 50 ml slagroom
  • 80 gr roomboter
  • 20 gr Potato & Fries Mix
  • 3 eieren
  • 300 gr bloem
  • 400 gr paneermeel
  • Bak- & Braadolijfolie
  • Dill Lemon Mosterd
  • Zout (naar smaak)

Methode

  1. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in 15 minuutjes gaar in water met wat zout. Giet af en laat even droog stomen. Voeg de roomboter en slagroom toe en maak er een redelijk stevige puree van. Meng de Potato & Fries Mix erdoorheen en breng op smaak met zout.
  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de puree dan afgedekt ongeveer 1 uur in de koelkast om goed koud en stevig te worden. Zet 3 bakjes klaar: één met losgeklopte eieren, één met bloem en één met paneermeel. Vorm van de koude puree kroketjes. Ongeveer 40 gram per stuk. Haal ze door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel. Leg ze op een bakblik of op een grote schaal en ga door tot alle puree op is.
  3. Verwarm de Bak- & Braadolijfolie tot 180 ˚C. Bak de kroketjes in ongeveer 4 tot 5 minuten goudbruin en krokant. Serveer ze met de Dill Lemon Mustard en geniet!