Kippenpoten met Whiskey Mustard & Whiskey azijn

Kippenpoten met Whiskey Mustard & Whiskey azijn

3 - 4 personen
20 min
1h 50 min
Dit recept vergt wat voorbereidingstijd, maar dat detail ben je zo vergeten van zodra de marinade je smaakpapillen streelt. De combinatie van grof zeezout, peper, korianderzaad, Whiskey Mustard en Whiskey vinegar geven je kippenbouten dé punch die de smaak van ‘lekker’ naar ‘méééér’ tilt.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 potje Whiskey Mustard
  • 1 dl. Whiskey Vinegar
  • 2 el. Grof zeezout
  • 1 el. Grof gemalen zwarte peper
  • 2 el. Grof gemalen korianderzaad
  • 4 Grote kippenpoten
  • 4 Grote aardappels
  • 4 el. Crème fraîche
  • 2 el. Arbequina olijfolie
  • 2 el. Gehakte dille
  • 4 el. Gebakken uitjes

Methode

  1. Meng de whiskey mosterd met de whiskey azijn, het grove zeezout, zwarte peper en korianderzaad. Marineer hiermee de kip gedurende 12 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de BBQ tot 180 graden.
  3. Verpak de aardappels in een stuk aluminiumfolie en pof die in 45 minuten gaar op de hete barbecue.
  4. Verlaag de temperatuur vervolgens tot 130 °C en bak hierop de kippenpoten in een kleine uurtje gaar.
  5. Meng de crème fraîche met de olijfolie en de gehakte dille. Open de pakjes aardappel en kerf de aardappels aan de bovenkant in. Druk ze iets open en lepel daar wat van het crème fraîche mengsel in.
  6. Maak af met een lepel gebakken uitjes en serveer samen met de kippenpoten.