Gemarineerd buikspek

Gemarineerd buikspek

3 - 4 personen
1 uur
6 uur
Buikspek is lekker, maar buikspek gemarineerd met Beer Vinegar is pas écht lekker! Maak indruk met dit overheerlijke gemarineerde vlees, dat al langzaam aan het garen is wanneer de eerste barbecue-gasten binnenkomen. Een ware hit!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 gr buikspek
  • 1/2 fles Beer Sauce
  • 250 gr wortel
  • 250 gr witte kool
  • 2 el bieslook
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el Beer Mustard
  • 1 mango
  • 2 el Mango & Chili Sauce

Methode

  1. Zorg dat de barbecue een temperatuur van ongeveer 100°C heeft. Smeer het buikspek in met de Beer Sauce en laat dit een uurtje intrekken. Laat het spek dan voor ongeveer 6 uur langzaam garen op de barbecue en smeer het regelmatig in met Beer Sauce.
  2. Doe de mayonaise, Griekse yoghurt, Beer Vinegar en Beer Mustard in een grote kom voor de dressing van de cole slaw en meng dit tot een geheel. Snijd de wortel julienne (in flinterdunne reepjes) en snijd de witte kool en de bieslook fijn. Voeg de wortel, witte kool en bieslook toe aan de dressing en meng goed door elkaar.
  3. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Vermeng de blokjes met de Mango & Chili Sauce. Serveer de mango chutney bij het buikspek en de cole slaw.