Zwarte Pasta - Linguine al nero di seppia - 250g
- Op voorraad
- Gratis verzending vanaf 59,-
- Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
De linguine heeft z’n zwarte kleur te danken aan de toegevoegde inktvisinkt. Inktvisinkt heeft niet alleen invloed op de kleur, ook geeft het een milde schaaldierensmaak. De meeste pastasoorten die met inktvisinkt gemaakt zijn, verliezen kleur tijdens het koken. Bij het opdienen ziet het gerecht er ineens vaal en grijzig uit. Niet écht aantrekkelijk. Linguine al Nero di Seppia is gemaakt zonder ei en zal daarom altijd gitzwart op je bordje pronken.
De linguine is gemaakt van de beste harde tarwegries die er bestaat. Tarwegries is de kern van de tarwe: dit is harder en beter van kwaliteit dan ‘normale’ tarwe en zorgt ervoor dat de pasta meer smaak krijgt. De pasta is gemaakt met bronzen mallen: dit geeft pasta een ruwe textuur zodat saus er beter aan blijft plakken. Daarna wordt de pasta urenlang op een lage temperatuur gedroogd. Dit proces zorgt ervoor dat alle smaken maximaal tot hun recht komen. Een behoorlijk arbeidsintensieve klus, maar daardoor krijg je wel de allerlekkerste pasta.
Inktvispasta is een authentiek Siciliaans product, maar deze Linguine al Nero di Seppia is met liefde gemaakt in Toscane. De leverancier maakt de linguine volgens eeuwenoud recept, zonder conserveringsmiddelen of kleurstoffen.
Kook de pasta ongeveer 6 tot 7 minuten in water met zout en roer regelmatig. Giet de pasta af wanneer ‘ie al dente is, voeg extra vierge olijfolie toe en meng alles voorzichtig.
RECEPTTIPS:
Een traditioneel Siciliaans recept: inktvispasta met room- of tomatensaus, zeevruchten, mosselen en tomaten. Ook heerlijk met een roomsausje, champignons en peterselie.
Spaar voor shoptegoed!
Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.
Art.nr. | 56213 |
---|---|
Ingrediënten | harde tarwegries, water, tarwekiem, zwarte inktvisinkt (1%). |
Dit product bevat: | gluten wheat molluscs |
Nutritional Table EU | |
---|---|
Value per 100 G | |
Energy in KJ | 1496,0 KJ |
Energy in Kcal | 352,0 KCAL |
Fat | 1,3 G |
Of which saturates | ,4 G |
Carbohydrate | 68,0 G |
of which sugars | 2,8 G |
Protein | 15,0 G |
Salt | 0,20 G |
Ontdek hoe dit product wordt gebruikt in de volgende recepten
Meer inspiratie voor in de keuken?
Bekijk hier alle Oil & Vinegar recepten