pasta

3 - 4 Servings

10 min

Frastagliate Tricolore con Pesto

Weinig ingrediënten, maar van goede kwaliteit: het is een van de best bewaarde keukengeheimen. Dit heerlijke, vegetarische pastagerecht voldoet zeker aan dat criterium. Een goede pastasoort, een beetje pesto, parmezaanse kaas en olijfolie. Hoe simpel kan lekker eten zijn...

Frastagliate zijn eiernoedels met een kartelrandje. Pesto is Italiaans voor gestampt; een goede pesto bevat gestampte basilicum, pijnboompitten en/of parmezaanse kaas. Dit gerecht is een typisch voorbeeld van hoe de Italianen pasta eten: niet met dikke sauzen, maar met een paar simpele smaakmakers.

Ingrediënten

400 gram Frastagliate Tricolore all’Uovo
400 g de Frastagliate Tricolore all’Uovo
400 g Frastagliate Tricolore all’Uovo
400 g de Frastagliate Tricolore all’Uovo
400 g Frastagliate Tricolore all’Uovo
1 pot
1 Glas
1 pot
1 Glas
Basilicum Olijfolie
Huile d’olive au Basilic
Basilikum Olivenöl
Huile d’olive au Basilic
Basilikum Olivenöl
8 eetlepels Parmezaanse kaas
8 cs de Parmesan
8 el Parmesan
8 cs de Parmesan
8 el Parmesan

Bereidingswijze

  1. Kook 400g van de Frastagliate Tricolore all ‘Uovo al dente volgens de verpakkingsinstructies. Verwarm de inhoud van het potje Pesto Genovese in een pan, samen met een paar eetlepels van het pastakookvocht om de pesto iets af te slappen. Giet de al dente gekookte pasta af en voeg de pesto toe aan de pan. Schep die vervolgens goed om en plaats de pasta op een schaal of bord. Bestrooi tot slot met Parmezaanse kaas en besprenkel met de basilicumolijfolie.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten